Bon sens
Fordum var der (Maskerade)
Noget om alderdom
Noget om stjernefangst
Musens sang
Kom hjem
Lille Anna
Columbus
Søren Bramfries lærkesang

Hvide måge
Skibet skal sejle i nat
Itu
Nu er det vår
Minigolfbanen
En Inder ud af hytten går
Tigersang
Viggo sælger hash for mor
Hr. Peders sørejse
Natten er så stille

 

 

HÅNDPLUK

Find Frode…


Af pladeproducent Peter Olufsen fra cover til CD' en "Håndpluk" fra 1993:

"En venlig mand jeg kender, kiggede forbi i efteråret og forlangte, at jeg skulle høre et bånd, han havde med.

Som pladeproducent gør man naturligvis alt for at slippe, men han var ubønhørlig og der var det særlige ved ham, at båndet ikke var med ham selv og han var heller ikke nogens manager! Det var sjældent! Han var noget så usædvanligt som vildt begejstret. Båndet havde han såmænd lånt af - ja gæt af hvem.

Frode Veddinge havde absolut ingen anelse om, at der et sted i København stod to mennesker og blev bevæget skiftevis af grin og af poesien i det herlige program, der indleder denne CD.
Jeg kunne kun sige til den venlige mand, der insisterede på, at nogen måtte sende denne musik ud på compact disk: Find Frode!

Nogle dage senere blev Frode Veddinge og jeg enige om at supplere den eksisterende studiesession med en række nye helt nøgne live-optagelser - en lille bonuskoncert hjemme på stereoanlægget i stuen udsat for troubadour og guitar. Til ekstra glæde, simpelthen!

Og hvor er der dog alt for lidt begejstring for de dejlige viser og den håndfuld fine fortolkere, der gider holde dem i live. Det er over 25 år siden, jeg hørte Frode Veddinge første gang og var han en evnende og medrivende fortolker dengang, er han modnet på en fascinerende måde, hvor hans fortolkninger er blevet lidt farligere, hans humor lidt mere bidende og hans musikalitet lidt frækkere.

I et repertoire der spænder fra folkevise til schlager, fra revyvise til poetiske klassikere. Et nænsomt håndpluk af gode sange i hænderne på en stor troubadour, der ikke er glemt, men burde være lidt mere husket".