RUNDT OM FRODE

Musikken gik mig i blodet fra fødslen af, så jeg synger og spiller naturligvis en hel del. Optræder stadig i mange forskellige sammenhænge, offentlige som private, i indland som i udland.

2010 bosatte jeg mig i Spanien, hvor jeg med udsigt til Middelhav og Andalusiske bjerge finder inspiration til fortsat musikalsk virke.

Er fra tid til anden i Danmark til afvikling af engagementer, som jeg i sagens natur forsøger at samle i sammenhængende perioder.

Jeg kan nås på mit danske fastnetnr.: 32963870 eller pr. mail: frode@veddinge.dk

Udover den danske sangskat i al dens mangfoldighed (salmer, fædrelandssange, revyviser, folkeviser, schlagere og andet), har jeg et næsten lige så stort repertoire bestående af svenske viser, engelsk folkemusik, enkelte tyske perler og ikke mindst standards og evergreens fra "The American Songbook". Desuden arbejder jeg nogenlunde målrettet på at stable et spansksproget repertoire på benene.

Jeg har for det meste optrådt alene, altså akkompagneret mig selv på guitar. Dog fra tid til anden også spillet sammen med fine musikere som Andy Sundstrøm, Morten Carlsen, Jørgen Lang, Troels Jensen, Pelle Voigt, Karen Mortensen, Malene Mortensen, Niels Martinussen, - for blot at nævne nogle, som jeg er tak skyldig.

Følgende afsnit er en præsentation fra Politikens Folkemusikleksikon 1991 om starten af min karriere, som har været lang og i evig udvikling - med 35 års jubilæum for pladedebut i år 2000.

"Veddinge, Frode"
Dansk sanger, sangskriver og guitarist, f. 20.3.1940 i Ørsted ved Randers. Kom efter endt skolegang i lære i en brugsforening. Flyttede midt i 50' erne til København, hvor han blev udlært købmand, var på det danske juniorlandshold i vægtløftning, sang refræner og med forkærlighed lyttede til store croonere som Bing Crosby og Nat King Cole. Forlod efter 2 år forsvaret med grad af sergent, og rejste derpå, først i 60' erne, til Spanien. På Ibiza mødte han flere af den nye folkemusiks kendte navne, bl.a. Julie Felix og begyndte selv at synge og spille
Efter hjemkomsten tog han undervisning hos en visesanger, og han var blandt de unge folkesangere, der mødtes hos Jo Banks, og som fra åbningen i 63 optrådte i Danmarks første folkemusikpub "Purple Door" på Højbro Plads."

I årenes løb er det blevet til en omfattende plade- og CD produktion og mange dejlige turnéer rundt i Danmark og resten af Norden, en længere periode i Stockholm og en enkelt turné i Japan/Tokio i 1966.

Et par udpluk og citater fra det sidste årtis anmeldelser viser, hvor jeg har bevæget mig hen i min musikalske karriere.

Citat af pladeproducent Peter Olufsen fra CD´en "Håndpluk" 1993:
"...et repertoire, der spænder fra folkeviser til schlagere, fra revyviser til poetiske klassikere. Et nænsomt håndpluk af gode sange i hænderne på en stor troubadour, der ikke er glemt, men burde være lidt mere husket!"

Og fra anmeldelserne af samme CD et citat og 4 stjerner af Peter Nørgaard, Ekstra Bladet 1993. :"... hans udgave af f.eks. den gamle grand-prix-ting "Skibet skal sejle i nat" gør den sang udødelig". Citat og 4 stjerner af Peter Nørgaard, Ekstra Bladet 1993.

Fra en liveoptræden på Toga Vinstue i oktober 1995 anmelder Thorbjørn Sjøgren i Politiken således: "...en afslappet, næsten nonchalant frasering, der også vidner om en ikke ubetydelig rytmisk fornemmelse" og slutter anmeldel- sen således: "...sad jeg efterhånden og følte, at Frode Veddinge stadig har noget på hjerte og at flere burde have mulighed for at møde denne ægte og uprætentiøse troubadour".

Jeg optræde som regel alene med guitar, på hvilken jeg akkompagnerer mig gennem et repertoire på flere hundrede numre. Igennem årene har jeg optrådt, og optræder fortsat med andre inspirerende musikere, senest med guitaristen Andy Sundstrøm og på basbalalaika Jesper Lund på CD´en Tango Bar.

Jeg har i tidens løb modtaget flere priser for min musikalske indsats, bl.a. Wexschall-Schraum´s kunstnerlegat i 1995, ligesom jeg i 1997 modtog et æreslegat fra Walt Rosenbergs legat af 1983.