Den gamle skærslibers forårssang
Dit hjerte er i fare Andresen
Rosen fra Milano
Sangen om Larsen
The Harry Lime theme
Tre røvere fra Rold
High noon
En dag er ikke levet uden kærlighed
Esmeralda
Tango
Menigmand
Riders in the sky
Det var på Capri
Cool water
I dit korte liv
 

 

 

 

 

 

 

 


"En dag er ikke levet uden kærlighed
Det står der over døren til Tangobar.
Og dersom nogen spørger dig,
 om det du ved,
er den moral det eneste rette svar.
Bli'r han fortvivlet, nåh ja - så trøst ham.
Drik du en cocktail
 og dans en tango med ham.
En dag er ikke levet uden kærlighed,
og du min ven, tag du blot det hele med"


 

CD'ens tilblivelse:                                                                      

Hjemme til vort kendte vi ikke meget til grammofonplader.
Senere kom jeg til at høre mange 78' ere, der som regel varede 3 minutter på hver side. Det indrettede man numrene efter. Siden fulgte singler, EP' er og long-playing plader.

Min egen første LP udkom februar 1965, mens jeg havde et månedlangt engagement i Stockholm på restaurant "Fatburen" på Söder og boede i et lejet værelse hos fru Hyckenberg i Bondegatan.
Pladen hed minsandten "Viser og Sange" og blev udsendt af Sonet. Den blev i tidens folkemusikånd indspillet direkte ind i kassen med sang og guitar.
Gustav Winkler sad ved knapperne og jeg stod inde i den dunkle biografsal og foredrog mine kvad. Ind imellem stak vi hovederne sammen og ved aftenstid var LP'en indspillet og nogle måneder senere udgivet.

Siden indspillede jeg for Oktav en del LP'er og nu og da en singel, bl.a. Sigfred Pedersens og Walter Bødkers "Afholdssagen", hvor Otto Brandenburg og John Mogensen synger kor med Inge Staus, som sang med "Lørdagspigerne".

Min sidste LP "Langt om længe" udkom i 1982 på Peter Færgemands forlag Ferry og så gik der en tid indtil min første CD "Håndpluk" udkom i 1993 på allesteds- og alligevel nærværende Peter Olufsens CD-selskab.

Hvis jeg skal knytte nogle kommentarer til nærværende CD "Tango Bar", kunne det f.eks. være, at jeg kendt alle numrene i forvejen, undtagen to - nemlig "Esmeralda" og Andy Sundstrøms instrumentaltango "Zingaro". Jeg kendte i øvrigt heller ikke verset til "Det var på Capri".
Vi har blandet nogle tangoer ind imellem nogle viser. Desuden har vi fået plads til et par filmmelodier og "Sangen om Larsen", som stammer fra et skuespil - "Melodien der blev væk" - af Kjell Abel (Riddersalen 1935). Og sådan kunne man jo blive ved.
I forbifarten kan vel også nævnes, at filmen "Sheriffen" bød på en dejlig titelmelodi "High Noon", som aldrig har forladt os, mens filmens instruktør Fred Zinnemann døde for nylig, at "Den tredje Mand" blev en huskværdig film, med et dejligt zithar-tema, spillet af østrigeren Anton Karas. "Riders in the Sky" husker jeg mest fra en Bing Crosby indspilning med kor, mens Cool Water" stammer fra 1936 og det var "Sons of the Pioneers", som lærte mig den. Den jyske ballade "Røverne fra Rold" er ikke nogen filmmelodi, men der blev faktisk lavet en spillefilm med denne titel omhandlende dette kapitel i Nordjyllands historie. (Hans Kurt spillede hovedrollerne).

Det har været dejligt at være i studiet med Sundstrøm og det var inspirerende at blive akkompagneret af en bas-balalajka-spiller ved navn Jesper Lund, som også trommer og percussionerer.

"En dag er ikke levet uden kærlighed" er fra filmen "Tango", som havde premiere i 1933. Harald Bergstedt bidrager med den bidske "Menigmand", som har min gamle ven Sigurd Kaldan som komponist. (Harald Bergstedt har også skrevet bl.a. "Solen er så rød, mor" og "Jeg ved en lærkerede", som vi altså ikke har med denne gang).
Vi deler gerne eventuelle bifald med de forfattere og utrolig gode komponister, som har gjort dette værk muligt. De fleste er døde, men deres melodier og deres ord lever.

"Er der ikke lidt Hotel Evergreen over "Tango Bar"? spurgte en forbipasseren- de forleden.
"Ubetinget"...... svarede Frode Veddinge.